Hovězí oháňkovou polévku ocení především milovníci masa. Oháňková polévka se hodí také na sváteční příležitosti. Jak na její přípravu?

Oháňková polévka patří k méně tradičním receptům, nicméně není náročná na přípravu. Jak postupovat při vaření oháňkové polévky?

Příprava oháňkové polévky

Oháňka by měla být již předem nasekaná na několik kousků, aby se vám vešla do hrnce. Před vložením do hrnce kousky oháňky tedy nejprve omyjte a až pak vložte do hrnce, kam nalijete studenou vodu. Do vody přidejte sůl, celou oloupanou a očištěnou cibuli a vařte na mírném ohni asi 2 a půl hodiny. Jestli máte tlakový hrnec, tak se vám doba vaření zkrátí asi na necelou jednu hodinu.

To, že je maso již uvařené poznáte tak, že jde dobře od kosti. Maso oberte z kostí a vraťte zpět do polévky. Na pánvičce rozpusťte máslo na kterém osmahněte na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, bílé části lahůdkových cibulek nakrájených na kolečka, spolu s bobkovým listem, pepřem a novým kořením.

Osmaženou zeleninu spolu s kořením pak přidejte do hrnce s polévkou. Do hrnce ještě k tomu všemu přidejte i nakrájený květák. To vše povařte ještě dalších 15 minut. Mezitím si zhotovte z 3 lžic dětské krupičky,1 lžíce másla, 4 bílků a soli krupicové nočky, které přidejte zavařit do polévky. Před servírováním polévku ozdobte na kolečka nakrájenou natí z lahůdkových cibulek.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang