86ZOBRAZENÍ


Potřebuješ asi:15 g. sušených hub, 1ltr.kuřecího vývaru, 60 g.másla, 2 nakrájené cibule, 1-2 stroužky prolisovaného česneku, 1/2 hrnku rýže, 150 g.nakrájených čerstvých hub, (žampiony) 2 lžíce sekané petrželky, 1/2 hrnku strouhaného sýra (parmesan).

Sušené houby zalejeme horkou vodou a necháme asi 30 min bobtnat, kuřecí vývar přivedeme do varu, mezi tím rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a česnek a restujeme mírně do hněda,přidáme rýži a dobře promícháme, zalejeme hrnkem vývaru a za častého míchání vaříme dokud se nevsákne vývar, pak přidáme další hrnek vývaru a opět necháme vsáknout za stálého míchání,vmécháme odkapané sušené houby, též i čerstvé houby a postupně přiléváme další vývar až ho všechen spotřebujeme, rýže se asi vaří celkem 20 min.,přidáme sekanou petrželku a ještě dusíme asi 2 min., až před podáváním posypeme strouhaným sýrem.



V tradiční italské kuchyni se rýže zalévá postupně. aby mělo rizoto krémovou strukturu.

Přeji dobrou chuť, hodi se též decka dobrého červeného vínka k tomu.