31ZOBRAZENÍ

Restaurace by měla mít příjemnou atmosféru

Restaurace je místem, kde člověk může vypnout, uvolnit se, zapomenout na své starosti a povinnosti, a kde si jen užívá příjemné atmosféry, dobrého jídla a s radostí se nechá obsluhovat. Jak se ale pozná skutečná kvalita restaurace?

Restaurace nemusí být nutně luxusní, kvalita se může najít i v prostém podniku. Skutečná kvalita totiž záleží hlavně na tom, jaká je v dané restauraci atmosféra. Restaurace slouží, jak jsme si řekli, hlavně na to, aby se v ní člověk uvolnil a pustil z hlavy všechno, co ho trápí. Musíme se tam prostě cítit dobře. Atmosféru restaurace vytváří z jedné poloviny její umístnění, vnitřní zařízení a zvolený design místa, z druhé poloviny pak zaměstnaný personál.

Na nikoho neudělá dobrý dojem, když kolem sebevíc luxusní restaurace neustále jezdí plno aut, když jako návštěvníci musíme sedět na nepohodlných židlích, poslouchat hlasité rádio s plno vlezlými reklamami nebo trpět nepříjemné číšníky a servírky.

Kvalita znamená, aby restaurace zajistila co nejpříjemnější pobyt zákazníka. Své udělá klidné místo, v létě možnost sedět venku uprostřed zeleně a obsluha, která je dostatečně rychlá, přitom příjemná, nevtíravá a elegantní. Luxusní restaurace si navíc mohou dovolit např. živou hudbu nebo  člověka, který Vás při příchodu uvítá, usadí na místo a když odcházíte, popřeje Vám hezký den.

Kvalita ukrytá v detailech – např. v zahřátých talířích

Kvalita restaurace také pochopitelně záleží na kvalitě podávaných jídel. Nejde přitom jen o to, z jakých surovin jsou pokrmy připravovány, jaké je kulinářské umění šéfkuchaře nebo jak luxusní je úprava a vzhled hotového jídla. Kvalita totiž spočívá i v tom, jaké restaurace používá nádobí nebo zda jsou např. talíře teplé, aby Vám jídlo brzy nevychladlo.

Kvalita restaurace zkrátka spočívá v mnoha věcech, i v řadě detailů, a na to, abyste se v ní cítili dobře, nemusí být nutně označována jako luxusní. Stačí příjemné prostředí a milý personál