88ZOBRAZENÍ


4 vepřové kotlety, 1 polévková lžíce hladké mouky, 80 g másla, 250 ml bílého stolního vína, 50 g eidamu, barevný pepř, sůl, 1 hrst čerstvého nasekaného pórku, drcený pepř

Vepřové kotlety omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Lehce po obou stranách naklepeme a rukama vrátíme do původního stavu. Ostrým nožem je nakrojíme po okrajích, aby se při opékání nezkroutily. Potom je osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na vyšší pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm po obou stranách dozlatova osmahneme – asi tři minuty z každé strany. Opečené kotlety necháme na pánvi, zalijeme je bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Měkké kotlety vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Zbylou šťávu zahustíme připraveným sýrem a asi pět minut povaříme. Kotlety na talíři přelijeme sýrovou omáčkou.

Příloha: Podáváme s vařenou rýží ozdobenou drceným pepřem a nasekaným pórkem.

Naše rada: Při dušení můžeme do omáčky ještě přidat trochu bílého vína.