61ZOBRAZENÍ


Na oleji osmahnu na jemno nakrájenou cibulku, přidám maso nakrájené na menší kostičky, krátce opeču, zasypu trochou mleté papriky (cca 3 lžičky), zaliju vývarem jen aby bylo maso potopené a nechám dělat skoro do měkka (dělám to v papiňáku, v tom je to tak za 15 minut). Potom dám maso i s vývarem do vyššího hrnce, přidám rýži, skleničku kapie i s nálevem, zaliju vývarem (nešetřit, rýže to nasákne, tak ať se to nepřipálí), podle chuti přidám sůl, přikryju pokličkou a dám péct do trouby na 180 °C. Dělá se to max. půl hodiny, je dobré to občas zkontrolovat, promíchat, popř. dolít vývar pokud moc ubyde a zkoušet rýži, jestli je už měkká. Dáváme si ho se strouhaným sýrem a steril.okurkou