Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami

Hlavní jídlaMinutkySýrová omáčkaVepřové maso

Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod vhodný i na slavnostní příležitost, ale především není těžký na přípravu. Jaké ingredience jsou pro přípravu vepřové panenky třeba? A jak při přípravě postupovat?

Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a se švestkami je poměrně netradičním hlavním chodem. Navíc není těžká na přípravu a lze ji uvařit z dostupných surovin. Jaké ingredience jsou pro přípravu vepřové panenky se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami potřeba?

Ingredience pro přípravu vepřové panenky se švestkami

Na přípravu vepřové panenky se švestkami potřebujeme:

  • 1 větší vepřová panenka
  • 100 g sušených švestek
  • 1 lžíci olivového oleje
  • pepř, sůl
  • 1 dcl červeného vína
  • 200 ml smetany
  • 100 g nivy

Příprava vepřové panenky se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami

Panenku po délce nařízneme a naplníme vypeckovanými sušenými švestkami. Pak uzavřeme a pevně po celé délce stáhneme nití. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme maso ze všech stran a dusíme cca 10 minut, aby bylo maso hotové a švestky se prohřály. Pokud se maso začne přichytávat, podlijeme kapkou červeného vína.

Maso vyjmeme z pánve, šťávu zalijeme smetanou a až se vše spojí, nastrouháme do smetany celé množství sýra.

Na talíři pak můžeme panenku nakrájet na plátky a přeléváme smetanovo-sýrovou omáčkou. Ideálně jako přílohu upečeme americké brambory.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang