Hovězí Oháňková polévka

Oháňka by měla být již předem nasekaná na několik kousků, aby se vám vešla do hrnce. Před vložením do hrnce kousky oháňky tedy nejprve omyjte a až pak vložte do hrnce, kam nalijete studenou vodu.Do vody přidejte sůl, celou oloupanou a očištěnou cibuli a vařte na mírném ohni ..

Výborné polévky

Pórková polévkaDva cm másla vložíme do hrnce a máslo rozpustíme. Přidáme očištěné a nakrájené čtyři syrové mrkve (na kolečka, na kostičky) a 200 g nakrájených brambor. Pak přidáme tři p. l. hl. m. a mícháme, až mouka se zbarví dozlatova. Zalijeme vroucí vodou, ..

Šnitlikajda

Šnitlikajda1l mléka, pažitka, sůl, 2 vejce, citrónová šťáva, bramboryStudené mléko nalijeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, vejce natvrdo nakrájené na kostičky, sůl a trochu citronové šťávy (mléko se nesrazí!). Tuto polévku podáváme studenou s teplými ..

Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha

Suroviny:1 pórek, 1 lžíce másla, 1 litr základního vývaru, 2 velké cibule, tymián, bobkový list, petrželka, sůl, pepř na dochucení, bageta nebo veka, , sýr gruyere, nebo dobrý ementálDrůbeží vývar:kuřecí skelety, křídla, krky, kořenová zelenina, zelená petrželka Na ..

Špenátová polévka

Ingredience: 20 dkg špenátu 2 polévkové lžíce oleje 3 dkg mouky 1 žloutek 1 lžíce smetany sůl a citronová šťáva Příprava: Čerstvý špenát pořádně umyjeme a za syrova nakrájíme. Na zahřátém oleji dusíme se solí pod pokličkou. Až vydusíme na tuk, tak zasypeme moukou a ..