Jak se pozná kvalita restaurace?

Restaurace by měla mít příjemnou atmosféru Restaurace je místem, kde člověk může vypnout, uvolnit se, zapomenout na své starosti a povinnosti, a kde si jen užívá příjemné atmosféry, dobrého jídla a s radostí se nechá obsluhovat. Jak se ale pozná skutečná kvalita restaurace? ..

Halušky se zelím a uzeným

Ingredience:5 větších brambor, 20dkg hladké mouky, 1 vejce, sůl, 60dkg uzeného masa, 1 kysané zelí, 2 cibule Ze všeho nejdřív se pusťte do přípravy zelí a uzeného masa. Dušení zelí vám zabere minimálně 45 minut, tak abyste jej měli hotové současně s haluškami. Nakrájejte ..

Ryby

RybyPokud budeme používat mražené ryby, pak doporučuji je nechat v místnosti rozmrazit a odstranit z nich vodu. Často je to až 30 procent hmotnosti masa.Vynikající rybou je pangasius. Hmmmmmmmmm, někteří tímto druhem ryb opovrhují, viz můj syn Martin.1) Ryba na bylinkové ..

Rybí maso: zdravé, chutné a někdy i BIO

Jíte ryby? Odborníci na zdravou výživu a mnozí profesionální kuchaři se shodují, že rybí maso by mělo být obsaženo v jídelníčku každého z nás minimálně jednou týdně. Sci-fi? Pro někoho ano, pro jiné zase běžná záležitost. Ať tak nebo onak, rybí maso je považováno ..

Jak na to - výběr avokáda a jeho skladování

Jako většina ovoce ani avokáda nedozrají pokud jsou očesána dříve. Nezralé plody bývají velmi tvrdé. Vybírejte si pouze taková avokáda, která nemají na svém povrchu žádná viditelná poškození a pouze taková, která se vám zdají být v celém svém objemu plná. Vyhýbejte ..

Zdravý olivový olej

Příprava oleje probíhá výhradně bez použití jakékoliv chemie, jedná se o čistý přírodní extrakt. Panenský olivový olej se připravuje stejně jako olej extra panenský, avšak neprošel již hodnotovými kritérii. Používá se jako hlavní složka pro následující čtyři druhy ..

Uzeniny - patří na náš stůl?

Proč se jim vyhnout? Určitě proto, že obsahují poměrně vysoké procento soli, díky čemuž pak naše tělo zadržuje vodu a zvyšuje se nám krevní tlak. Vysoký obsah živočišných tuků zase u nadměrných konzumentů vede k boji s obezitou a zvýšeným cholesterolem a následně i s ..

Slavnostní menu

Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek jídla. Pokud chcete být opravdu dobrý hostitelem, je třeba, abyste si při sestavování jídelníčku dali dobrý pozor a zakomponovali do něj všechny potřebné náležitosti. My se vám nyní ..

Sacher dort - delikátní pochoutka z Rakouska

Milujete sladkosti a zákusky? Nedáte dopustit na božské čokoládové laskominy? A co si dát slavný Sacherův dort. Má dlouhou historii spojenou s rakouskou monarchií.Delikátní směs čokolády a meruňkové marmelády stvořil v roce 1832 teprve šestnáctiletý Franz Sacher. Byl učněm ..

Kaviár, luxus na talíři

Většina lidí si vybaví pod pojmem kaviár, malou mističku s černými „kuličkami".Víte ale o tomto luxusním pokrmu něco víc?Kaviár jsou jikry z ryb, které se konzervují v soli, její množství by však nemělo přesáhnout 7%, čím více soli a konzervačních látek, tím klesá i ..

Losos s mrkvičkou a rajčátky

Losos je tučný a je tím pádem pro naše miminka tím nejlepším zdrojem esenciálních mastných kyselin, které jsou důležité pro rozvoj mozku. Děti, kteří trpí dyslexií, hyperaktivitou - pak jsou esenciální mastné kyseleny tím pravým doplňkem stravy. Výrobky, které uvádějí ..

Korejská kuchyně

Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou ajaponskou. Oproti čínské kuchyni není korejská tak bohatá, ale jídla jsoumnohem více kořeněná pálivými papričkami chilli, pepřem a dalším kořením.Je dávným zvykem podávat ke každému jídlu vařenou rýži a ..